Esittely

Vaalinumeroni .

Miksi minut aluevaltuustoon ?

Pitkänlinjan yrittäjä tuo osaamista talouteen, henkilöstöjohtamiseen ja uudistamiseen. Uuden luominen on aina haaste. Siinä vaaditaan kokemusta ja näkemystä taloudessa ja henkilöjohtamisessa. Sitä osaamista itselläni on kertynyt 25 vuotta. Tässä uuden kehittämisessä ja toimeenpanossa olen parhaimmillani kokemukseni ja osaamiseni ansiosta. Olen kotoisin Multialta, joten omaan näkemystä niin pienemmän kun suuremmankin toimintaympäristön asioiden hoitamisesta. Me kaikki haluamme paremman ja turvallisemman arjen sosiaali- ja terveyden huollon sekä palo- ja pelastustoimen parissa. Minä aluevaltuutettuna teen kaikkeni paremman johtamisjärjestelmän, palvelustrategian, rahanjaon ja meille kaikille tärkeiden sote-/palo- ja pelastus palveluiden eteen. Käytä ääntäsi, valitse 571.

Yhdessä voimme

Aki Korpinen .

Olen syntynyt ja kasvanut Keski-Suomessa Multialla, asunut kymmenen vuotta Helsingissä ja viimeiset 21 vuotta toiminut yrittäjänä Jyväskylässä. Toimin laaja-alaisesti kauneudenhoitoalan tehtävissä Jyväskylässä. Aiemmin olen toiminut hiusalan kouluttajana, maskeeraajana elokuvissa, näytöksissä, kuvauksissa jne. Opettajana Helsingissä, Savonlinnassa ja Lahdessa. Yksityisen hiusmuotoilukoulun vastaavana Turussa.

Kahdenkymmenen vuoden aikana yrityksemme on huolehtinut sadoistatuhansista asiakkaista ja olen saanut kuulla paljon näkemyksiä ja mielipiteitä Jyväskylästä, kuinka täällä asioita on hoidettu ja kuinka niitä pitäisi hoitaa. Hiusmuotoilukoulu Aki Korpisen puolella olemme kouluttaneet satoja henkilöitä hiusalalle ja maskeeraajaksi ja on ilo seurata heidän työllistymistään kauneudenhoitoalalle nauttimaan työstään ja yrittämään.

Pidän vahvuutenani kun sain kasvaa nuoruuteni pienellä paikkakunnalla ja olen kokenut myös muiden kaupunkien tuulahduksia sekä kymmenen vuoden tutustumisen pääkaupunkiseutuun. Samoin useat piipahdukset ulkomailla ovat antaneet näkemystä eri asioista.

0 v +

Yrittäjänä

0 v +

Elämää Jyväskylässä

0 v +

Elämänkokemusta

0 +

Arvostuksen ansainnut useassa eri luottamustehtävissä

Aito persoona

Tausta .

Aki Korpinen syntynyt 1970, naimisissa ja kolmen lapsen isä, lisäksi vaimon kaksi lasta

Yrittäjä 25v. Toimipaikat Kauppakadulla, Kuokkalassa, Laajavuoressa ja Palokassa

Koulutus: Erikoisparturi-kampaaja. Maskeeraaja. Lukemattomia jatkokoulutuksia Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa

Luottamustoimet: Taloyhtiöiden hallituksen jäsen/puheenjohtaja, Kirittärien valtuuston jäsen, Gradian työelämävaltuuskunnan jäsen, jäsenenä useampien yritysten hallituksessa.

Kunnallisvaalit 2021 .

Dynaaminen Jyväskylä .

Jyväskylän pitää olla vetovoimainen ja kiinnostava niin paikallisille kuin kansainvälisesti. Se tarkoittaa mm. tapahtumia ja matkailua. Meillä on suurtapahtumia kuten rallit sekä paljon muita tapahtumia ympäri vuoden niin messuissa, kulttuurissa kuin liikunnassakin. Luontoa ja upeaa Päijännettä unohtamatta. Mahdollisuuksia kaupungillamme on mm. sijaintinsa puolesta kunhan niitä rohkeasti käytämme. Yleensä kaupunkien keskustat ovat käyntikortteja kaupungeille ja siellä ainakin vieraillaan käynnin yhteydessä. Tässä asiassa Jyväskylällä on paljon tehtävää. Saada ydinkeskusta elinvoimaiseksi ja turvalliseksi paikaksi asua, viihtyä ja yrittää. Kaupungin käyntikortiksi. Niin että sinne on helppo tulla omalla autolla, julkisella liikenteellä ja kevyenliikenteen kulkimilla. Parkkeeramiset, pyörien säilytys, linja-autopysäkit, vuorot ja hinnat kohdilleen. Ehdoton vaatimus on turvallisuuden tunne. Tällä hetkellä sellaista ei ole ydinkeskustassa, koska mm. päihteiden käyttäjät ovat siellä vallitsevasti esillä. Heidän ongelmiinsa on myös etsittävä ratkaisumalleja. Keskustaan kuuluvasta Lutakon ja sataman alueesta on tullut kaupunkilaisten suosikki, siinä on onnistuttu hyvin. Toki aluetta kehitetään edelleen ja toivottavasti saadaan uudistukset reippaasti eteenpäin huomioiden yrittäminen, palveluiden tarjonta, viihtyisyys, käyttäjät ja loogiset ratkaisut moninaiseen toimintaan.

Liikkuminen ja liikuttaminen .

Liikkuminen on kaikilla mittareilla mitattuna hyvä asia. On hienoa että Jyväskylässä panostetaan liikuntaan aina huippu- ja kilpaurheilusta alkaen tarjoten laajasti mahdollisuuksia monimuotoiseen laadukkaaseen liikkumiseen kaikille vuoden ympäri. Tämä on havaittavissa esimerkiksi rantaraitilla ja Jyväsjärven luistelu- ja hiihtoladuilla joissa liikkujia on ajoittain ruuhkaksi asti. Onnistunut liikunnan kokonaisuus on juuri uudistunut Kuokkalan yhtenäiskoulun ympäristö missä on erittäin laajasti otettu huomioon liikunnantarpeet koululaisilla koulupäivän aikaan sekä alueen käyttö myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tarpeeseen on tullut ja iso on käyttöaste tällä kokonaisuudella. Samantyyppinen ratkaisu on varmasti hyvä tulevaisuudessa muihinkin kohteisiin.

Asuminen .

Kaavoituksella on iso merkitys kaupungin asumis- ja yritysstrategiassa. Mielestäni ydinkeskustan kaavoituksessa olisi hyvä suosia korkeaa rakentamista jolloin vähäistä maata pystyttäisiin käyttämään puisto- ja virkistysalueena enemmissä määrin. Luonnollisesti ydinkeskustan rakentamiseen ja kaavamuutoksiin pitää satsata ja kaupungin tulee mahdollistaa että sinne saadaan asuntoja sekä liike- ja toimitilaa. Nämä kaikki kuuluvat ydinkeskustaan ja pitävät sen energisenä. Kaavoitus eri kaupunginosiin mahdollistaa Jyväskylän isolla alueella erityyppistä asumista eri puolilla, aina ydinkeskustan kerrostalosta Korpilahden omakotitaloon omalla rantasaunalla Päijänteen rannalla. Kaavoittamalla viisaasti ja pitämällä kustannustaso kohtuullisena Jyväskylään saadaan luotua erittäin viihtyisiä asuinalueita, kortteleita ja yritysalueita missä on hyvä olla, elää ja yrittää.

Opiskelu ja työelämä .

Jyväskylä tunnetaan opiskelukaupunkina ja sitä se onkin. Jyväskylässä on korkeaa osaamista sekä tutkimusta, hyvä näin. Tästä kun saadaan otettua täysi synergiaetu tukemaan yritysten kasvua ja kumppanuutta, olemme vahvoilla koulutus- ja työmarkkinoilla. Yhteistyö on voimaa ja siinä Jyväskylällä on hyvät mahdollisuudet pärjätä. Tähän asiaan kiinnittäisin enemmänkin huomiota ja kehittäisin keinoja oppilaitosten ja yritysten yhteistyöhön. Tässä asiassa olenkin jo mukana kuulumalla Gradian työelämävaltuuskuntaan.